Het meest persoonlijke kaartje van Nederland! Gemaakt door beginnende kunstenaars

Waarom ik nooit meer een baan ga zoeken

1

Gast blogpost door Hanna Teerenstra

Echt waar. Ik heb het geprobeerd. De meest knorrige knorrepotten heb ik van een kneuterig hapje en drankje voorzien. Ik ben tussen de bloembollen, door de modder gekropen. Na mijn studie, heb ik zelfs tien jaar langdurig werklozen verteld dat ze aan het werk moeten. 

Tot ik erachter kwam dat ik eigenlijk zélf helemaal geen zin meer had om te werken..

Wat nu..??! 

Daar heb ik tot twee kinderen later over nagedacht. Het moederschap gaf me nieuwe inzichten. Eén daarvan was dat ik geen fulltime moeder wilde zijn. Tijd voor plan B: nog een andere dagbesteding vinden. Weer op zoek naar een baan. Maar waar word ik echt blij van..?

Ergens las ik dat, om je passie te vinden, je het beste kunt kijken naar wat je als kind leuk vond om te doen. Toen je je nog niet druk maakte om wat anderen ervan vonden.Ik was als kind een echte dromer. In de klas keek ik altijd gebiologeerd naar het luchtledige, in mijn kleurrijke fantasieën verzonken. Maar ik had natuurlijk nog nooit een vacature voor dromer gezien.. Welk bedrijf wil nou een dromer in dienst??! 

Gelukkig bleek ik ook goed in het uitbeelden van mijn gedachten-reizen. In de vorm van tekeningen.Dit pakte ik, een jaar of drie terug, langzaam weer op. Mijn fantasie ontwaakt en het begint weer te kriebelen..  de mogelijkheden zijn oneindig! En het mooiste is dat andere mensen er ook blij van worden.

Toch kwam het belangrijkste besef pas onlangs: ik ga nooit meer een baan zoeken. Ik heb er al één:
ik ben kunstenaar.

Hanna Teerenstra
Hatsaflatsa Illustraties

Facebook: https://www.facebook.com/hatsaflatsa

1

Bericht

  • door Gina on 29 January 2016 9:16 pm

    Heerlijk! Geniet van jouw prachtige werken, jouw kunstenaarsschap en wat je er over te vertellen hebt!

Deel je mening met de rest van de wereld!