Het meest persoonlijke kaartje van Nederland! Gemaakt door beginnende kunstenaars

Andere mensen doen ook maar wat

1

Andere mensen doen ook maar wat...

Dit zei iemand ooit eens tegen me. Ik vind het een gerustellende gedachte. Zo nu en dan, als mijn perfectionisme me weer eens plaagt, herinner ik mezelf hieraan. Niemand weet precies hoe het 'moet'. En als ze dat wel pretenderen, hoop ik dat er bij jou ook een alarmbel afgaat :-).

Ik ben namelijk niet de beste kunstenaar. En niet persé vernieuwend. Dat lijkt me ook een enorme verantwoordelijkheid in een wereld waarin alles al een keer bedacht is. Waarin we alles al hebben. Toen ik net begon met illustraties maken was dat best nog een uitdaging: mijn eigen weg vinden tussen alle anderen.

Inmiddels weet ik gelukkig dat het helemaal niet gaat om het perfecte kunstwerk. Ik vertel alleen mijn verhaal. Zoals iedereen eigenlijk, op zijn of haar eigen manier. Of dat nou de hele dag op je kop staan is of uilenballen uitpluizen.. Als het maar jouw verhaal is.

Ik doe dit het liefst met illustreren. Hiermee wil ik de wereld een beetje liever maken. Moet mijn werk daarom perfect zijn? Volgens mij niet. Onze 'imperfecte' verhalen houden ons juist in beweging. Geven nieuwe inzichten.

Zullen we daarom met zijn allen 'gewoon maar wat blijven doen'? En vooral plezier hebben?

Ik vind het in ieder geval een strak plan! :-)

 

Hanna Teerenstra
Hatsaflatsa Illustraties

Facebook: https://www.facebook.com/hatsaflatsa

1

Bericht

  • door Gina on 22 April 2016 7:36 pm

    Hele dikke duim omhoog! Strak plan!

Deel je mening met de rest van de wereld!